Mews Systems – skončilo čekání na check-in?

Včera mi vyskočil na Facebooku článek o tom, jak Mews Systems získalo 6 milionů EUR v series A investicích. Cloudový systém pro property management. Super věc.

Online check-in, na recepci se nemusí čekat na dlouhý proces check-inu a může se probírat třeba program dnešní opery, uklízečky nemusejí nosit s sebou papíry a škrtat si pokoje (šetření lesů), vidíme hned obsazenost pokojů, který pokoj je, za jakou cenu, kolik hotel vydělává, účetnictví, no prostě vše, co hotely potřebují s opravdu user-friendly UX/UI. Pro hoteliéry doporučuju se podívat na Demo video.

Musím ale říct, že mi trochu zaskočilo, když jsem četla článek. Nečekala jsem až takový úspěch. Pro Mews jsem hledala kandidáty již v minulé práci, ale z nějakého důvodu jsem měla zafixováno, že bylo pro ně fakt těžké někoho najít. Nevím, čím to bylo.

Když jsem se na Develu minulý rok seznámila osobně s Jirkou Helmichem (Head of Dev v Mews), padl návrh, že bychom jim mohli hledat kandidáty. Byla jsem velmi skeptická a taktně jsem odmítla s tím, že nemáme kapacitu.

Jirka to nevzdal a řekl Richardovi (Co-founder Mews), aby se mi ozval. Podpásovka! Kdo jste měl tu možnost se setkat s Richardem, tak víte, o čem je řeč.

S Richardem jsem se samozřejmě potkala na kafe. Proč ne? Seznámím se se zajímavým člověkem, pokecáme, já ho zase taktně odmítnu a bude pokoj.

„Čau, já jsem Richard…“

Po zhruba 15 minutách už mi lehce praskala hlava z toho, co mi všechno Richard zvládl říct.

„Joo, prosím tě, dej mi smlouvu. Podepíšu cokoliv. Jen už přestaň mluvit!“ 😀 (Myšleno v dobrém samozřejmě. Richard vymluví díru do hlavy každému. Ale s Jirkou si to ještě vyřídím.)

A tak začala naše mise hledání JS a .NET vývojářů pro Mews.

Musím říct, že to bylo celkem úspěšné pro backend tým. .NETáci, co tam nastoupili, vypadají spokojeně. No, ten frontend teď trochu drhne. Ale jsem si jistá, že Vojta zvládne zaujmout svými „matfyzáckými vtipy“. Jejich večírky a BBQ, snídaně a pizzové obědy s Mattem (CEO), alcohol a alcohol-free ledničky se nesmějí též opomenout.

Ale to jsou pořád takové povrchní věci. Nejdůležitější je tým a produkt.

Produkt – teď jsme se přesvědčili, že dává smysl a je o něj zájem.  V developmentu se starají i o přístupné API rozhraní a s celou řadou již existujících integrací, anebo čímkoliv, co se dá napojit na Zapier, je jen na hotelích, kam díky automatizaci posunou svůj business. Mně osobně se líbí „Mews Operator“. Je to jako check-in appka na letišti.

S vývojářským týmem jsme se potkali. Chytří, přátelští, rozumní lidi, od kterých se dá leccos naučit. (Neříkám záměrně kluci, protože mají v týmu snad dokonce 3 holky – 1x BE, 1 FE a 1 QA!) Není to úplně špatné místo pro práci, což?

Nějaká fakta o Mews:

  • 100 lidí ve firmě, v IT týmu 27
  • Officy: Praha (Ipák), Londýn, Amsterdam, + lokální sales
  • Hodně matfyzáků, ale není old-boys club
  • Mews Blog: https://www.mewssystems.com/blog/
  • Nejdelší firemní akce: 3denní summer outing pod Ještědem (coming soon)
  • Průměrná spotřeba piva, kafe a energy drinků? Tak velká čísla se sem nevejdou 😀
Mews Systems – skončilo čekání na check-in?

Leave a comment