Seznamky versus LinkedIn

Byla jsem teď v nádherném vztahu 2,5 roku s mužem, kterému se jen tak někdo nevyrovná. O to těžší pro mě bylo od něj odejít, ale jenom láska pro vztah nestačí, že?

Najednou jsem se ale ocitla na „volném“ trhu. Co teď? Být sama? Někoho si hned najít? Věděla jsem, že chci být nějakou dobu sama. Po F. se mi každý muž zdál být nudný, fádní a nikdo neměl tak silnou osobnost, která by mě dokázala tolik zaujmout. Ani vlastně nevím, co od dalšího partnera mám očekávat, protože jestli to bude podobný týpek jako F., brzy by vztah patrně skončil úplně stejně.

Jednoho kamaráda ale napadlo, že bych mohla udělat sociální experiment, který udělal i on před rokem. Šel na rande se 100 ženami, a to mu pomohlo zjistit, co vlastně od nich chce a očekává.

To není vůbec špatný nápad! Mohla by to být sranda a skvělý materiál na další blog posty.

Zaregistrovala jsem se na edarling a stesti.cz. Od Tinderu mě všichni odradili, protože je to prý vyloženě na sex. OK, tak jdeme na to.

Edarling měl dlouhý osobnostní test, který mi trval hodinu, než jsem ho vyplnila. Navíc po 15 minutách mě to vždycky odhlásilo, takže jsem danou sekci musela vyplňovat znova! Jestli to někdo z edarlingu čtete, opravte to. Je to tak otravný, že jsem chvilku myslela, že se na všechno vykašlu.

Experiment musí ale pokračovat. Cena na edarlingu je šílená. No, koupila jsem si členství na půl roku a vyšlo mi to na 2900,- Uff! Ani nevím, v jakou chvíli mě napadlo, že za to zaplatím, ale asi to byla hodně slabá chvíle.

Stesti.cz – zde byla registrace jednodušší, ale design vypadá jako z 80. let. Tam snad nikdo UX ani neřešil, ne? VIP členství za 89,-, co za to taky chceš?! Vyplnila jsem si nějaké údaje, co očekávám od partnera, jaký by měl být bla bla bla.

Nahrála jsem svou fotku z LinkedInu a šla jsem spát.

Druhý den už mi začaly chodit emaily a vzkazy a randechtivý nápadníci se se mnou chtěli sejít. Z edarling se ozvali řekněme slušnější návrhy, třebaže zajít na kafe. Poznala jsem tam dokonce nějaké IT kandidáty, se kterými jsem byla kdysi v kontaktu. 😀

Na stesti.cz mi přišlo nejmíň 10 návrhů na sex, na trojku a už ani nevím, na co všechno to bylo. Ve výsledku to bylo jen 10% všech vzkazů, ale i tak je to docela slušná část.

Říkala jsem si, proč nečtou moje preference?! Nepsala jsem je jen tak, aby tam visely. Teď zase aspoň vím, jak se cítí vývojáři, když jim napíše recruiter s generickým emailem. 😀

Oproti LinkedIn zde ani nejde zjistit, co ten dotyčný dělá, což mě docela znervózňuje. LinkedIn rovnou ukáže, s kým máme tu čest a jestli máme nějaké společné známé. Nemůžete někdo vyvinout SW pro integrování dat z LinkedInu na tyhle weby? Moc by to pomohlo. 🙂

Přemýšlím, jestli v tom experimentu mám pokračovat. Co když tam narazím na nějaké (samé) úchyly? Ale co! Když už jsem si to zaplatila, tak uvidíme, jaké ovoce to časem přinese.

PS: Kdyby někdo z vás měl pocit, že toto není profesionální článek, který patří na můj blog, prosím, je to stále můj blog. Nikdy jsem neříkala, že budou články čistě o náboru. Jsou to spíše příběhy ze života.

Seznamky versus LinkedIn

One thought on “Seznamky versus LinkedIn

  1. rarous says:

    Integrace s daty LinkedIn je velký problém, jejich API skoro žádná data neposkytuje. Aktuální pozice, ale zjistitelná je, od úchyla, který k tomu dá souhlas. 😉

    Liked by 1 person

Leave a comment